DELOVNI ČAS: evidentiranje, razporejanje, problematika nadur, delo v podjetju, delo od doma

Udeleženci se bodo seznanili z evidentiranjem delovnega časa; kadar delo poteka v podjetju in tudi, kadar poteka od doma, z najnovejšo sodno prakso inšpekcije, kako se pravilno razporeja delovni čas ter vse o nadurah.

Udeleženci ste vabljeni, da posredujejo svoja vprašanja in dileme še pred izvedbo izobraževanja, da bo predavateljica lahko na izobraževanju nanje odgovorila.

Kdaj:

Petek, 5. marca 2021 od 11.00 do 14:15

Kje:

Izobraževanje bo potekalo preko spleta in le v živo (brez posnetka, ki bi bil naknadno dostopen), zato vabljeni, da nam v naprej zaupate svoja vprašanja in dileme, da vam na izobraževanju nanje čim bolj uporabno odgovorimo.

Iz vsebine:

  1. Katere kadrovske evidence so obvezne za vse delodajalce in ali je obveznost za manjše delodajalce drugačna?
  2. Pogoji za (pre)razporejanje delovnega časa (neenakomerno in začasna prerazporeditev).
  3. Zakaj je delodajalec vedno dolžan izplačati opravljene nadure (tudi nezakonito odrejene ali samovoljno oddelane) in kako to preprečiti?
  4. Praktične dileme in rešitve – pojasnila, odgovori na vprašanja udeležencev izobraževanja in diskusija.

Predavateljica: 

Alja Fakin

Odvetnica Alja Fakin ima več 15-letne praktične izkušnje pri pogajanju, sklepanju mednarodnih in domačih gospodarskih pogodb, pri delovnopravnih in gospodarsko poslovnih vsebinah, na podlagi katerih je oblikovala pristope, z uveljavitvijo katerih se večini dilem in nesporazumov izogne že pred morebitnimi zapleti.

Izobraževanje je brezplačno za vse, saj poteka v sklopu projekta “Krepitev kompetenc socialnih partnerjev s poudarkom na delovnopravni zakonodaji in varnosti pri delu”. 

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija

The event is finished.

Date

Mar 05 2021
Expired!

Time

11:00 - 14:15