Webinar: Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo


S 1. majem so pričele veljati Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic (ZIUZEOP-A). Novela prinaša nekatere spremembe pri dosedanjih ukrepih ter tudi pri uveljavljanju povračila nadomestila plače zaposlenih.

Pojavljajo se vprašanja:

  • Kaj če niste pravočasno oddali vloge ali izjav za zaposlene, ki ste jih napotili na začasno čakanje na delo od 13. 3. 2020?
  • Ali še lahko zanje oddate vlogo za povračilo izplačanih nadomestil plače zaradi čakanja na delo ali odsotnosti iz razlogov višje sile?
  • Ali je potrebna nova vloga pri ponovnem vpoklicu zaposlenega na delo, ki traja več kot sedem dni v mesecu?

Poudarek bo na spremenjenem in dopolnjenem Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic. 

Razmere se spreminjajo iz dneva v dan, zato skrbimo, da ste na tekočem z zakonskimi spremembami in tako pripravljeni na sprejemanje potrebnih ukrepov.

Vabimo vas na predstavitev novosti, ki jih za delodajalce in njihove delavce prinaša spremembe Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Predavateljici:

URŠKA SALOBIR PENCA

vodja službe za pravo in skladnost poslovanja Adriatik, univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom. Ima pet let delovnih izkušenj v odvetništvu in 13 let v gospodarstvu na pravno kadrovskem področju.

PETRA JURSINOVIČ

pravna svetovalka v Adecco, univerzitetna diplomirana pravnica. Ima 14 let delovnih izkušenj na področju delovnega prava.

Vabljeni, da se udeležite brezplačnega webinarja, ki bo potekal 14. 5. 2020 ob 11. uri. 

S klikom na spodnjo sliko boste preusmerjeni na spletni obrazec za prijavo.

Na elektronski naslov, ki ga boste zapisali v prijavnico, boste prejeli povezavo za webinar.

Prosimo, da nam morebitna vprašanja posredujete na elektronski naslov: zdss.solidarnost@siol.net. Vprašanja pa boste lahko zastavili tudi na webinarju (chat). 

Webinar bo trajal približno 90 minut (odvisno od vaših vprašanj).

Projekt je financiran s strani Javnega razpisa za sofinanciranje projektov socialnih partnerjev, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Republika Slovenija, v sodelovanju z Evropskim socialnim skladom, Evropska unija.

The event is finished.

Date

Maj 14 2020
Expired!

Time

11:00 - 12:30

Dodaj odgovor